diumenge, 7 d’agost del 2016

Somni "vermell" d'una nit d'estiu


Tal com els Verds o la Vella han tingut els seus grans moments aquesta setmana, amb els castells de 10 descarregats, sublims, i unes actuacions completes, on ho han descarregat tot, ahir, els Xicots, vam tenir la nostre nit d'estiu particular.

En una actuació de Martirs Street en solitari, hem aconseguit plantejar-nos una actuació de màxims, i hem assolit de portar-la a plaça, i tot i no haver aconseguit tots els objectius, la valoració és molt positiva.

3d8, Td8 amb folre, Intent desmuntat de 5d8, 4d8, Vano al pilar de 5. ( + un pilar de 5 que ha quedat en intent). Aquesta ha esta la estratosfèrica actuació, que, repeteixo, en solitari, hem assolit a Vilafranca, a casa.

El fet d'afrontar castells en solitari és sempre un repte per la nostra petita gran colla, però ahir, a més, s'hi va afegir el fet de plantejar-nos alguns dels nostres castells "sostre". I ens en vam en sortir. Cal destacar també el gran suport dels afeccionats a les pinyes, que van arrodonir unes bones soques en cada un dels castells que vam provar. A banda de per Fires de Maig, Festa Major o Concurs de Tarragona, mai els Xicots havíem pogut plantejar una actuació amb la pinya pròpia com la que hem dut a terme enguany a Martirs, tota una gran satisfacció.

Aquesta primera torre de 8 amb folre de l'any, té el punt afegit, que era la primera que portàvem a plaça des de la dura caiguda patida a la darrera actuació de l'any passat,
( per recordar-ho podeu consultar  http://unxicotdevilafranca.blogspot.com.es/2015/11/la-millor-diada-sense-el-millor-final.html ), quan va quedar en intent. Per tant, tornar-la a descarregar, i amb la solidesa i seguretat amb el que la vam fer és un punt molt positiu.

Destacar el fet que vam sentir l'escalf del públic en tot moment, ens vam sentir ben acompanyats, i això és un fet que sempre t'ajuda a que els castells vagin bé, com va ser.

Martirs Street, ha de seguir sent el que fins ara ha estat: una festa de "barri" o de "carrer" en aquest cas, especial, oberta a la Vila, i on l'actuació castellera, històrica, hi ha de seguir tenint un paper important. Esperem que l'any que ve els Castellers de Barcelona puguin tornar a ser-hi amb els grans castells que hi han portat sempre ( l'any 2015, per ex. hi van descarregar la tripleta màgica!). Una Diada amb les dues colles vermelles que històricament hi han participat, seria la ideal, i segur que podrem tornar a aconseguir-ho. Els de la Capital catalana, de fet, van estar presents en la Diada col·laborant en el sopar popular,i ajudant en la festa, mostrant el vincle que tenen amb la plaça,

Seguim Xicots...i Xicotes ! Que el Somni d'estiu d'ahir nit, no sigui d'un sol dia, i el poguem seguir disfrutant per molt més temps. No ens en despertem encara, i anem a seguir amb aquest mes d'agost que ens ha de portar a la nostra Festa Major, i poder-hi dur tot el nostre repertori.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada